Konco-konco

Rabu, 30 November 2011

sakit lagi

hurm.. dah pagi rupanya... awal aku bangun ari ni.. mana idaknya, Lukman.. My X-roomate awal pagi dah ketuk pintu. dia nak pinjam something kat aku... padahal badan aku sangatlah lemah nak bangun pagi ni... napa lemah?? malam tadi aku g klinik Azmi.. kat area seksyen 16... aku ambik injection sebijik.. hahaha... badan sakit la.. bengkak2.. alahan... but, sebenarnya dah agak lama aku xkena benda ni.. ingatkan dah ok dah... rupanya ish!!! x ok lagi!! 

dalam kul 10 malam macam tu aku dah rasa gatal-gatal badan... so xpe.. aku biarkan je.. lagipun time tu meeting.. ingatkan gatal biasa2 je... lepas je meeting habis dah naik satu badan dah.... aku dah mcm beruk dah time tu.. siyes aku cakap gatal giler...aku balik bilik cepat2.. sampai bilik RO dekat bilik aku tu rosak... aiyo! macamana mau minum air ni... sebab dr penah cakap.. kalau dah rasa gatal2 minum air banyak2... aku roger adik aku kat atas.. minta belikan air... Thanks sebab belikan air tuk aku... siap dengan dilevery lagi tu... 

dah pukul 12 lebih... maybe kul 1 pagi kot... aku dah xbleh blah... xtahan dah ni...


zap!Kak Qila online...!! fb nyer... nilah peluang aku menggunakan khidmat felo!!! hahaha

Kak Qila, nak g klinik... badan bengkak!!

JOm!!!

sampai klinik... dr tu cakap... Meh bagi injeksen... dah MACAM ALIEN dah saya tengok!!! dia kata aku ALIEN... xpe2... nasib bek time tu aku gatal dan perlu khidmat dia... kalau x, aku dah bagi tumbukan penuh bermadu dah.. hahaha.... lepas tu balik bilik... buka semua yang ada kat badan aku... zap!!! LUKMAN!! MEH SAPU UBAT BADAN AKU.. dia pon dengan penuh caring sapu ubat satu badan aku.. nasib ko la Lukman dah tgk satu badan aku... 

amekaw badan aku yang bengkak-bengkak!!!









lepas lukman sapu ubat...




apa pun.. Thanks buat Lukman yang sapu ubat... buat adik yang hantar air... kak Qila, dayah dan Syafawati yang hantar g klinik... walaupon Syafa n dayah kejanya gelakkan aku je pon....

Selasa, 29 November 2011

tadi dan kemarin dan kemarin dulu

PERANG!!!!!


Apa yang perang ni?? Tajuk Lain... Isi Lain!!! Apa ni...??

hahaha... sebenarnya 1 Muharam 1433 H merupakan hari yang paling best bagi aku.. sebab aku gaduh ngan abg aku... hahaha... ejan ada abang?? sapa?? cariklah sendiri... abang akulah... xtau kenapa aku tiba2 rasa xpuas hati ngan dia... aku xtau mau bagi alasan apa untuk beritahu dia yang dia salah dan naikkan kemarahan aku... hurm... mungkin aku tahu... tapi aku xtau yang alasan itu kukuh untuk katakan dia salah dan dia naikkan kemarahan aku... hahaha!!! akupon xtahu apa yang aku tulis ni dan apa maksud semua nie...? mungkin bukan tepat pada waktunya dia datang ke sini... 

tu perang pertama...

perang kedua... Aku berperang dengan diriku sendiri... Aku dibebani dengan pelbagai masalah!!! lepas satu masalah, aku dapat satu beban lagi... aku xtau bila semua ni akan berakhir... Aku risau akan keadaan diriku yang kian meruncing... aku jugak risau ngan keadaan mak ayah aku di kampung... juga risau ngan keadaan keluargaku... Apa mau jadi sekarang ni? sampaikan pembelajaranku terganggu yang terlalu amat! 


Hasilnya... Jeng! Jeng! serabut bilik aku jadinya... habis satu bilik aku bongkar dan selerakkan... ni kira tahap terbaik aku boleh kawal perasaan aku... stakat bongkar je... sampai satu tahap t, ngan printer, laptop ni semua aku lempar keluar bilik...







Tapi untunglah dapat kawan2 yang baik... kemarin aku dapat makan tengah hari free... Azwa n Maiza yang anjurkan makan2 ni... best2... Makan Tomyam Ayam+Nasi Putih+MeeHun+Telur Masin+Sosej... kira kalau makan kat cafe semuanya RM10 setiap sorang... lebih pon ada kot... ikut saiz badan la... kalau aku boleh buat anggaran...

Shafiq: RM25 [badan besar nak isi... maklumlah.. Bunch]

Hafez: RM15 [separuh nak cover ..pang dia]

Faiz: RM5 je kot...[makan macam cicak.. sikit sangat.. maklumla, punggung takde nak isi banyak2]

Huda: xboleh komen... RM100 00 sejarahwan muda ada ngan dia...


Nadia n Maiza: RM8 kot sebab diorang pendek2 pon lemak banyak kot...


Wa: wa cantik.... hahaha... sebab dia belanja...


Ejan: RM5 je.. sebab makan sopan dan xsempat makan kek kastard tu...









 then.. malam tadi aku g konsert orkestra IPTA... Best!!!!


sambutan Maal Hijrah Peringkat KTHO

hurm.. rasanya belum terlambat untuk aku ucapkan selamat menyambut Tahun Baru buat saudara-saudaraku yang beragama Islam... Maal Hijrah 1433 H. huhu... walaupun dah 2 hari berlalu, rasanya belum terlambat untuk aku post kan gambar2 sempena sambutan Maal Hijrah Kolej Tun Hussein Onn, UKM... aku pon pegi k! korang ingat aku sosial macam ni x pegi program2 macam ni? hahaha.. Jangan pandang sebelah mata. aku pon suka benda2 dakwah ni... Lagipun, ini program baik, kita kenalah pegi... terutamanya aku yang suka buat program, aku kena pegi program orang jugak. sambil kita menyambut Maal Hijrah, sambil kita melihat dan menimba ilmu bagaimana mereka melaksanakan program yang berunsurkan keagamaan.

Eh! Lupa plak tanya... apa azam tahun baru ni??

Aku pon ada azam tahun baru yang tersendiri... Tema azam tahun baru aku... wah! ada tema kan... hahaha... temanya... "Selagi Bernyawa, Hingga Hujung Waktu..."

korang lak?? xkanlah xda azam?? ada tema pun cukupla... hahaha...

penat lak nak taip panjang2... ni antara pic2 yang aku ambik sepanjang program tersebut...

Syabas! JAKSA pon turun padang!
[Irfan dan Farah]
awal2 program.. risau gak... xramai orang
mula2...




suci jak kan....


muslimin yang hadir...



khusyuk...
pelajar2 kolej mendengar alunan kalimah2 Al-Quran..
oleh Imam Muda Syakir Zamri

Ketua Pengarah: Nurazan

Jaksa Kerohanian: Nadzir

Jaksa Kebajikan pon ada!
KA

KA azan maghrib

Ceramah:
Imam Muda Aran



Imam Muda Syakir

fokus!

persembahan kumpulan Nailofar!




Jeng! Jeng! acara wajib... MAKAN!




Imam Muda Ejan dan
Imam Muda Aran......


Alhamdulillah! sampai gak aku ke Tahun 1433 H... terima kasih Allah.. semoga akhlakku dan peribadiku terjaga tahun ini... Amin...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...