Konco-konco

Selasa, 25 Oktober 2011

tut... tut... tut... 

awal pagi lagi enpon aku dah bunyi.... sapa pulak yang kol awal pagi ni..? ada meeting ka awal pagi macam nie? hahaha... sapa plak yang rajin sangat ni...? aku malas jak mau angkat fon... tapi bila tengok nama kat enpon tu... DADDY!! fuyyoooo!!! bapa aku kol awal pagi... napa ni?? hahaha... terus banyak persoalan dalam kepala hotak aku... 

"EJAN, MAKCIK TINA KAU AND BAPA TUA KAU PIGI KL TU KEMARIN... ADA KAU JUMPA DORANG... KAU SIHAT... ADA JUGAK DUITMU?" 

lebih kurang macam tu lah bapa aku sembang awal pagi tadi... pukul 5 pagi kot bapa aku sudah kol aku... kamu pernah?? xpernah kan.... sebab bapa aku setiap hari tido dalam pukul 9 malam dan bangu paling awal di dunia... pukul 4 pagi... sambil beliau memasang lagu-lagu kegemarannya dengan volume yang kuat sehingga mengejutkan seisi rumah... hahaha... itulah kebiasaan bapa aku... BIASA NI!!!

aku xtau apa yang aku jawab tadi ngan soala-soalan... yang aku ingat aku kata "ERM... ERM.. ERM.. ERM.." hahaha... soryla bapa k... bukan xmau layan... tapi telampau awal bah bapa telepon.. bapa tau jugak kan anak bapak ni kalau tido macamana... hahahaha....

so, disebabkan bapa kol tadi... aku dah xdapat tido sampailah subuh dan sekarang nie..... bangun2 jak terus snap gambar bilik sikit....


Tara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



rasa macam mau basuh jak baju-baju ni pagi ni... serabut tengok aih....

hahaha... semat x bilik aku di awal pagi...

malam tadi aku agak gembira gak lah... sebab apa???


sebab sudah sekian lama x roomate aku xbagi apa2 kat aku... tiba-tiba malam tadi dia panggil aku g bilik dia... bagi buah strawberi... dia baru balik dari fieldwork di cameron highland... huhuhu... lepas tu dia g bilik aku hantar something!!! hahahaha.... suwetnya dia... hahahahahaha....

jeng... jeng!


Apa pon tq Lukman Ismail!!! ingat gak ko kat aku kan... hahaha... pegi lah filwek banyak-banyak lagi... boleh bawak balik hadiah banyak2 kat aku... hahaha... 


oklah... setakat ni dulu la erk... aku dah penat taip ni awal pagi... sakit n lenguh badan xlega lagi nie... jumpa lain kali g k... apapun, hari ni aku xsuka sebab KULIAH PUKUL 8 PAGI... 

ARGHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Isnin, 24 Oktober 2011

Salam semua....

rasanya sudah lama ejan ndak update ini belok... biasalah kalau sudah balik kampung kan... intenet pun nah tau-tau jaklah macamana... kalau mau mengonline tepaksa ke bandar baru saitu tenampak kau yang intenet... hahaha... 

ok... hari ni ejan mau kongsi pasal kehidupan ejan sejak dua menjak ni... baru-baru ni ejan sempat jugak ke Perak walaupun dalam keadaan yang sangat daif... dalam erti kata lain miskin yang ketandusan kewangan... hahaha... yelah, kata orang, kalau terima pelawaan dan ajakan seseorang, jangan mudah untuk terima dan jangan suka hati mau tolak... sebabnya peluang datang sekali dalam kehidupan kita ni... kalau berulang tu kira nasib badanlah untung kan...

















itu kisah aku di Perak... minggu lepas plak aku terlibat dengan SUKEM 2011... sukan universiti aku la...

pertama sekali aku kecewa sangat sebab terlalu bizi sampai x tahu bila ada pemilihan untuk bola tampar... bukan pro pun nak main volleyball... tapi kalau setakat mengisi kekosongan yang ada tu mampu lagi la... hahaha... lepas tu bila acara olahraga, aku memberanikan diri untuk lari 1500 meter... acara lama aku sejak time form 4. time form 4 tu aku dapat no 3 jak... hahaha... bila sukem bebaru ni ambik ko xde number... laju gila dorang lari.. aku macam nak maki-maki jak... hahaha... then bila tiba acara feberet aku.. 4X400 meter... aku dah buat yang terbaik bersama kawan-kawan aku yang lain... Lan Hasan (partner lama), Haiqal (baru kenal walaupun bilik dia depan bilik aku je... selama ni tegur kat dalam bilik air jak kalau terserempak.. hahaha) dan Mizi (pelajar tahun satu)... kami dapat number 3 jak... huhu.. mungkin bukan rezeki... tapi aku puas hati lah sebab aku dah buat yang terbaik dan aku rasa malam tu adalah my best performance... hahaha... chaiyok! chaiyok!

nah! hadiah untuk kamu semua....


ok lah... setakat ni dulu... gua mau mandi and solat maghrib... dah lambat dah nie....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...