Konco-konco

Khamis, 3 Februari 2011

makan free

salam semua... pukul berapa skarang nie??? ops... dah petang rupanya.. selamat petang ya... apa khabar semua??? rindu aku ka?? sorylah.. malam tadi xlarat nak tulis apa2... lagipun, xkan hari2 nak tulis lak... jenuh la mcm tu...

semalam sangat penat... tersangat lah penat wey... tau x kenapa??? sebab semalam asyik duk bilik jak.. tu yang penat gilak tu... dalam keadaan boring dan kepenatan tulah yang menjadikan aku rajin create my new header n background.. siap tukar lagu lagi untuk sesuaikan tema... ari nie nak awatpe plak ntah...

pagi2 semalam aku bangun je rasa macam xkena.. ada bau yang menusuk kalbu... aiyak! bau apa nie??? sejak bila aku bela tikus nie??? bau macam bangkai je... aku pun selongkarlah satu bilik.. siap menyapu, lap tingkap n buka katil... tengok ada apa benda dalam bawah katil tu...

dekat 15 minit macam tua aku carik2...

jeng2!!! cesh! rupanya bau tu dari baldi someone... busuk giler... baju dia rupanya... eyak!! aku nak marah dia takde.. so, dengan penuh rajin aku ambik baju tu p basuh... agak pembersih tul dia nie... rasanya baju tu dah 4 hari kat situ.. tu yang busuk... baju tu kena air masin time dia wat field work baru2 nie... pastu dia masukkan dalam baldi n sidai bawa tngkap macam tu je... dia xbilas ngan air la tu... herm... sabar jelah....

tengah2 basuh tu... aku teringat cadar aku dah sebulan xbasuh.. aku patah balik g bilik.. then cabut cadar, sarung bantal n selimut... basuh semua... HAHAHAHA! RAJIN X AKU??? rajin la...

time2 rajin amcam tu dapat lak chat dari zarina...
-KAMI NAK KELUAR G KFC OR MCD.. NAK KIRIM APA2 X??
aku ngan selamba pun balas ar... SNACK PLATE SPICY..

ingatkan dia main2 je... satu jam macam tu... EJAN!!!!!!!!!!!!! jeritan dari luar bilik... aku ngan tuala2 pun keluar bilik.... ADUH!! KALAU YE PUN TUKAR LAH BAJU,.. NI KFC KO... hahaha.. ada aku kesah zarina... tq zarina... aku begitu girang gembira.. tapi xbleh gembira sangat sebab kepala aku time tu pening sikit... sebab malam tadi aku demam.. hahaha... cmana tu???

lepas siap2 semua kerja... aku pun... bismillahirahmanirrahimmm.... makan ar.. lapar kowt... aku sempat gak snap2 nak bagi korang tengok dedikasi zarina...

tara!!!!!!!!!!!! SEMUANYA RM10... hahaha.. aku buat2 xdengar je dia kata harga kfc tu... aku balas ngan dia... TQ ZARINA... zarina.. bagi free jelah k... hahahaha... 




time makan tu... ternampak plak buku kat atas meja... huhuhu... argh!!! mood makan terganggu... aku tengok je buku tu... nak baca segan lak nak buka... hahahahaha.... walhal malas sebenarnya.. xde mood nak wat esaimen sebab layan kfc nie... so, aku susunla elok2 buku tu...

buku nie untuk esaimen sejarah maritim...


yang nie plak untuk esaimen sejarah diplomatik....


huhuhu... nanti ari nie kalau aku rajin aku buka lah buku tu k.. huhuhu...

sebelah malam lak aku kol lah zarina g... tanya dia kalau g mana2... nak kim makanan lagi kat dia... haha... tengok2 dia kluar jalan... time tu ada en rahim kat situ...

HELO CIK... NAK MAKANAN... selamba badak je aku minta... 
KEPALA TOYA KO... tu je dia balas kat aku... 

lepas tu dia bagi fon ngan zarina semula... time aku bual2 ngan zarina... dia suh zarina tanya aku nak makan apa...

HAHAHA... aku gelak then bagi pesanan... SAYA NAK NASI PUTIH... TELUR DADAR... CENDAWAN MASAK PEDAS... ambik ko!!! hahahah... apapun, TQ cik...

so, secara kesimpulannya... semalam aku makan free je... makan tengah hari ditaja oleh ZARINA dengan kerjasama KFC...dan makan malam ditaja oleh EN RAHIM dengan kerjasama RESTORAN AREA JALAN REKO... huhuhu..

ari nie... agenda aku...

1. lepas post ni aku nak mandi... [xmandi lagi!]
2. nak g makan kat cafe...
3. nak wat esaimen...
4. nak joging...
5. nak makan malam ngan zarina, nad n pija... [dorang nak masak]

p/s: SELAMAT TAHUN BARU CINA kepada semua yang meraikannya....





Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...