Konco-konco

Selasa, 22 Februari 2011

tiada lagi cinta

sampai bila aku harus mencuba untuk membina sebuah mahligai yang aku idam-idamkan...??? aku dah berusaha untuk mengekalkan kebahagiaan yang diberikannya.. namun, semua itu ternyata sia-sia kerana perasaan yang aku semai untuk mencintai dirinya ternyata tidak bercambah... apatah lagi mengharapkan mekar dan tersemai keindahan kasih itu... puas sudah aku membajai, menyiram dan memelihara dengan penuh kesungguhan... tapi aduh! perit tetap aku rasa sehinggalah hari ni... maaf buatmu sayang...

satu benda yang aku sentiasa alami dalam mengharungi nilai kasih dan cinta aku selama aku mula terjebak dengan cerita hati dan perasaan ini adalah DILEMA... inilah sebenarnya yang menjadi racun utama dalam hidupku yang membuatkan semua yang aku impikan luluh dan lebur macam tu sahaja... biarlah kucoretkan disini tentang kerunsingan, keresahan dan kebingungan aku dalam memilih jalan cinta yang penuh dengan persimpangan ini...

aku mula mengenali dirinya setahun yang lalu ketika aku mula memasuki alam kedewasaan yang menuntutku untuk mencari pasangan hidupku... itu adalah keperluan yang harus dijalani oleh setiap manusia yang mungkin bezanya dari segi cara dan bagaimana kecintaan itu hadir dalam setiap manusia... justeru aku memilih untuk bercinta semasa aku masih lagi berada dalam alam mahasiswa... semuanya pada awalnya baik sahaja.. namun, kadang kala aku berasa kurang selesa dengan kehadiran orang ketiga yang membuatkan aku rasa bengang dan marah.. masanya untuk aku sangat minimum untuk mengoptimumkan siketiga itu... aku pada mulanya beranggapan semua itu hanya perasaan gusar yang menghantui diriku saja... tapi... setelah aku selidiki dan aku berjumpa dengan siketiga itu, barulah aku tahu bahawa dia juga mempunyai perasaan yang sama seperti yang aku rasa pada bunga yang aku sangkakan akan menjadi milikku tanpa gangguan sang kumbang yang lain... aku masih lagi bertahan...

tapi ia tak lama... timbul lagi seekor kumbang lama yang cuba untuk hinggap semula ke bunga yang telah aku bajai dan sirami setiap hari.. sehinggakan aku tersungkur rebah tanpa sempat menghirup kemanisan madu bunganya... aku kecewa kali kedua...

kekecewaanku disambut dengan kehadiran sekuntum bunga mekar borneo yang mula menhiasi diriku... melambai-lambaikan kelopaknya memanggilku untuk berdampingan dengannya setiap amasa... sedangkan ikatanku dengan si bunga yang satu lagi masih dalam status tergantung dan tiada penyelesaiannya... aku mula menjalinkan hubungan secara rahsia... aku mula rapat dan semakin erat... sehinggalah satu saat aku meninggalkan sibunga yang satu lagi...

tapi ia tak lama.... aku diguris dengan kenyataan bunga baru itu sebenarnya sudah ada kumbangnya... argh!!!! mengapa kau memanggilku dan membelaiku sedangkan kau tahu dirimu pemiliknya... adu ditampar dengan kelopak racunnya hingga aku hanyut dalam arus cinta....

dan hari ini,.. aku masih buntu akan dilema yang tak kunjung akhirnya... hatiku pada sang bunga baru... terlalu kuat dan sukar untuk dilepaskan... tapi dia ada pemiliknya... sedangkan sang bunga lama menannti kepulanganku semula sedangkan aku tiada lagi perasaan terhadapnya... akhirnya aku putuskan...

TIADA LAGI CINTA....

~~~~~~

Isnin, 21 Februari 2011

aku datang lagi

Salam semua...
dah lama agaknya aku x menulis dalam aku punya belok nie... aku agak bizi sebenarnya dengan banyak benda yang aku sendiri pon xtau macamana nak bahagi2 masa... aku dah cuba untuk lakukan benda tu tapi still xdapat... herm.. xpelah kan... 

hari nie aku agak bengan sikit dengan seseorang... sejak semalam aku rebah jatuh lepas aku makan kat cafe ngan ezul, mus, tehah n shaz... aku xtau bila aku rebah dan kat mana... bila bangun je, aku nampak aku kat katil.. tadi pun aku sedar dah pukul 11 pagi... 

bangun je terus kemas bilik yang bersepah nie... dah seminggu aku x kemas dan takde sapa pun yang nak kemaskan... herm.. malas nak bertekak sebenarnya...

aku cuma heran.. napa ada manusia yang suka sangat layan aku macam anjing... ingat aku nie apa...?? sorylah cakap macam nie... nak herdik aku nak sindir aku dan nak malukan aku... geram aku tengok!!! tapi aku senyap je... herm... biarlah.. semoga dengan coretan aku nie aku dapat tenang seketika.... 

Jumaat, 4 Februari 2011

makan2.. kenyang2..

eeeeeeeeekkkkkkkkkkkkkkkkkkkk......

kenyang!!!!

hahahaha.... first2 ayat je dah rasa kenyang... napa nie???

hahaha... sebab semalam makan masakan seseorang.. eh, bukan seseorang la... dua tiga orang punye masakan... huhuhu... tapi aku bayar tau!!! kena cas RM10 lagi korang tau,.. kecik darah tol dorang tu... tapi xpa... yang penting dorang masakkan makanan yang aku suka makan... huhu.. ada dua part k... meh kita tinjau sama2 k...

PART 1

nilah tukang masak aku...
tq2... 
sebenarnya, time nie dorang nak wat jahat kat aku... dorang nak makan sendiri2 je... tibe2 aku kol lak zarina... eh, zarina kol aku... hahaha... silap ko lah zarina... sapa suruh kol... aku apa lagi...
-AKU NAK JUGAK... JOM MAKAN SAMA2... aku kata aku belum makan... padahal aku dah ngap AYAM MASAK PEDAS N NASI PUTIH kat cafe time tu... cepat2 aku makan then g tempat diorang makan lagi... pastu, time kat sana bajet diet makan sikit konon... hahahaha... padan muka dorang kena tipu..!!!! hahahaha.... 

kicap kegemaran nad!!! nad yang tudung hitam tu hah...

ni lah nad... ketua program band ktho utk fessat!!! suara dia sedap!!
macam kicap jalen dia tu... huhuh..
nad...
APA BUAI2 TU??!!

ZARINA!!! KO MAKAN KE MENCEKIK???!! bayak siut
pinggan tu...


time2 makan tu kami buat aksi2 xsenonoh n kurang sopan....
then..... ada lak CCTV kat situ....
Apa lagi... buat2 cover la plak.. lalu nad pun nak bagi sedap hati... JANGAN RISAULAH... CCTV TU TAK BERFUNGSI!!! hahahahaha...

nilah tempat makan baru....cafe nawaja...
nawaja tu apa???
NAD+JAWA+PIJA... hahahaha

PART 2

part dua ni lak waktu malam... huhuhu.. jeng2!!!


telur dadar... cendawan masak cili padi....

ada sosej lagi....

sosej amsak pedas....

ni lak nad rasa pedas... ouch!!


yang tudung coklat tu pija...
rajin dia sendukkan nasi tuk aku...


paling xboleh tahan... nasi xcukup... sampai beli kat cafe.... kejadahnya!!! hahahaha

licin kan... hahahaha... sodap bro....









dalam keasyikkan makan tu... tiba2 tetamu tidak diundang datang... hahaha... kira tetamu jemputan lah nie... tapi bukan rezeki beliau... semua dah habis baru sampai... hahahaha... gambar kena blur sikit supaya identitinya tidak terdedah sebab DIA NI BAHAYA... HUHUHU... ada sorang lagi yang datang time tu.. tapi xtersnap lak wajahnya... hahaha... klah... aku lapar nie... tengah tunggu makan tengah hari yang zarina masak untuk aku... hahahaha...


Khamis, 3 Februari 2011

banjir....

salam... tadi mak aku kol... dia kata hujan xhenti2 lagi... dia tanya aku bila pulang... aku risau ngan keadaan di sana yang xmenentu... mak kata banyak tanah runtuh sampai mengorbankan nyawa... herm... kereta tertimbus... tersadai... yang peliknya... KENAPA LIPUTAN MENYELURUH TIDAK ADA TENTANG KEADAAN BANJIR DI SANDAKAN???? nak kata jauh sangat untuk media pegi... adalah jawapan yang TAK LOGIK... nak tau kenapa??? MASA PILIHANRAYA KECIL BATU SAPI HARI TU... popular sandakan masuk tv... sekarang...!!! tempat yang sama!!! KENAPA TIDAK DIBUAT LIPUTAN!!! mana lebih penting??? PILIHANRAYA atau KEBAJIKAN RAKYAT??!!! herm... last2 aku dapat daripada blog2 dan fb2 kawan2 aku je... herm.. sedih dengan kerakusan sikap pemimpin sekarang nie... kalau kata tak teruk... nah.. tengok teruk tak teruk keadaan di sana!!




















inilah dia RAKYAT DIDAHULUKAN... PENCAPAIAN DIUTAMAKAN...

makan free

salam semua... pukul berapa skarang nie??? ops... dah petang rupanya.. selamat petang ya... apa khabar semua??? rindu aku ka?? sorylah.. malam tadi xlarat nak tulis apa2... lagipun, xkan hari2 nak tulis lak... jenuh la mcm tu...

semalam sangat penat... tersangat lah penat wey... tau x kenapa??? sebab semalam asyik duk bilik jak.. tu yang penat gilak tu... dalam keadaan boring dan kepenatan tulah yang menjadikan aku rajin create my new header n background.. siap tukar lagu lagi untuk sesuaikan tema... ari nie nak awatpe plak ntah...

pagi2 semalam aku bangun je rasa macam xkena.. ada bau yang menusuk kalbu... aiyak! bau apa nie??? sejak bila aku bela tikus nie??? bau macam bangkai je... aku pun selongkarlah satu bilik.. siap menyapu, lap tingkap n buka katil... tengok ada apa benda dalam bawah katil tu...

dekat 15 minit macam tua aku carik2...

jeng2!!! cesh! rupanya bau tu dari baldi someone... busuk giler... baju dia rupanya... eyak!! aku nak marah dia takde.. so, dengan penuh rajin aku ambik baju tu p basuh... agak pembersih tul dia nie... rasanya baju tu dah 4 hari kat situ.. tu yang busuk... baju tu kena air masin time dia wat field work baru2 nie... pastu dia masukkan dalam baldi n sidai bawa tngkap macam tu je... dia xbilas ngan air la tu... herm... sabar jelah....

tengah2 basuh tu... aku teringat cadar aku dah sebulan xbasuh.. aku patah balik g bilik.. then cabut cadar, sarung bantal n selimut... basuh semua... HAHAHAHA! RAJIN X AKU??? rajin la...

time2 rajin amcam tu dapat lak chat dari zarina...
-KAMI NAK KELUAR G KFC OR MCD.. NAK KIRIM APA2 X??
aku ngan selamba pun balas ar... SNACK PLATE SPICY..

ingatkan dia main2 je... satu jam macam tu... EJAN!!!!!!!!!!!!! jeritan dari luar bilik... aku ngan tuala2 pun keluar bilik.... ADUH!! KALAU YE PUN TUKAR LAH BAJU,.. NI KFC KO... hahaha.. ada aku kesah zarina... tq zarina... aku begitu girang gembira.. tapi xbleh gembira sangat sebab kepala aku time tu pening sikit... sebab malam tadi aku demam.. hahaha... cmana tu???

lepas siap2 semua kerja... aku pun... bismillahirahmanirrahimmm.... makan ar.. lapar kowt... aku sempat gak snap2 nak bagi korang tengok dedikasi zarina...

tara!!!!!!!!!!!! SEMUANYA RM10... hahaha.. aku buat2 xdengar je dia kata harga kfc tu... aku balas ngan dia... TQ ZARINA... zarina.. bagi free jelah k... hahahaha... 




time makan tu... ternampak plak buku kat atas meja... huhuhu... argh!!! mood makan terganggu... aku tengok je buku tu... nak baca segan lak nak buka... hahahahaha.... walhal malas sebenarnya.. xde mood nak wat esaimen sebab layan kfc nie... so, aku susunla elok2 buku tu...

buku nie untuk esaimen sejarah maritim...


yang nie plak untuk esaimen sejarah diplomatik....


huhuhu... nanti ari nie kalau aku rajin aku buka lah buku tu k.. huhuhu...

sebelah malam lak aku kol lah zarina g... tanya dia kalau g mana2... nak kim makanan lagi kat dia... haha... tengok2 dia kluar jalan... time tu ada en rahim kat situ...

HELO CIK... NAK MAKANAN... selamba badak je aku minta... 
KEPALA TOYA KO... tu je dia balas kat aku... 

lepas tu dia bagi fon ngan zarina semula... time aku bual2 ngan zarina... dia suh zarina tanya aku nak makan apa...

HAHAHA... aku gelak then bagi pesanan... SAYA NAK NASI PUTIH... TELUR DADAR... CENDAWAN MASAK PEDAS... ambik ko!!! hahahah... apapun, TQ cik...

so, secara kesimpulannya... semalam aku makan free je... makan tengah hari ditaja oleh ZARINA dengan kerjasama KFC...dan makan malam ditaja oleh EN RAHIM dengan kerjasama RESTORAN AREA JALAN REKO... huhuhu..

ari nie... agenda aku...

1. lepas post ni aku nak mandi... [xmandi lagi!]
2. nak g makan kat cafe...
3. nak wat esaimen...
4. nak joging...
5. nak makan malam ngan zarina, nad n pija... [dorang nak masak]

p/s: SELAMAT TAHUN BARU CINA kepada semua yang meraikannya....





Rabu, 2 Februari 2011

background dan header baru saya

Sudah lama aku guna header yang lepas... so, kali nie mau tukar header n background baru plak k.... huhuhu... 
Lihatlah hasil kekreatifanku di dalam kebohsanan cuti raya cina nie... adeh!!!




ni tema background yang terbaruu... sesuai dengan lagunya... flying without wing!!!



ni header baru belok saya...


p/s: bosan la...





happy.... hepi... hepy...

sudah pukul 2.48 rupanya.... kenapalah aku masih xdapat tido nie...?? apa jak yang bermain difikiranku nie... rasanya hari semalam(1 Februari 2011) adalah hari yang amat meletihkan aku... tapi hepi gak lah... huhuhu... sebelum terlupa... 1 Februari... hari lahir Mus... 

selamat ari lahir MUS!!!
hah!! dah keliru... mana satu MUS???
of kozlah yang askar tu... kan baju pink-putih tu rumet aku!!! aduyai!!!
Apapun, Selamat Ulang Tahun Kelahiran ke-21 Mustakim... aku xtau eja nama ko... lantak ko lah nak eja macamana sekali pun... semoga berbahagia sentiasa dan ditinggikan sedikit k... huhuhu... maklum jelah kan... huhuhu...

hari ni lak.. 2.2.2011... hari ulang tahun kelahiran sorang lagi budak kecik yang aku doakan benda yang sama... Hepy Befday ke-20 Shazlina Shater!!!

kalau ye pun nak berak...
pilihlah tempat yang sesuai!!!



ok... cukup pasal befday2 nie... huhu.. korang tunggu je saat penyiksaan kalian berdua daripada beta... akan beta kerjakan kalian berdua cukup2... akan beta tarik2 kalian agar direnggangkan sedikit kepanjangan kalian berdua... huhuhu...

hah!!! hari ni g ptsl... sampai kul 1.15 petang... maksud aku semalam lah... 1 februari... huhu... lepas tu.. sebelah petang dalam pukul 2.45 aku n zarina g Jabatan Pelajaran Selangor ngan sorang abang tu.... ekcely, aku xtau nama dia sapa... yang aku tau dia tu sedara zarina... huhuhu... sory ye abg... dah dua kali dah nek keta tu tapi still xtau nama g... kalau abg pompuan tadi sudah tentu tau nama dah... ni laki... xkuasa den nak ingatnye... hahahaha....

perjalanan pun bermula....

bersama zarina....

aku dengan muka dan pakaian skema dowh!

sempat g ambik dua tiga gambar kat situ...








 sebenarnya, kat JPS nie xsampai 15 minit pon rasanya... lepas je berurusan di kaunter 3 tu...
kitorang pergilah bersiar-siar sekitar shah alam dan sekitarnya... besalah.. petang2 dalam kul 4.30 petang camtu kan elok kalau pegi bersiar2 sambil riadah... hohohoho...

kitorang g masjid selangor!!! lalu je sebenarnya....

 jalan agak sesak jugaklah....





 sempat g shoot dau tiga gambar pasal sukan komawel... dah lama benda nie masih kukuh lagi kat bulatan kayangan tu... herm....




cuaca time tu agak mendung gaklah... seolah-olah nak hujan... tapi xpa... kitorang na bersiar2 dalam tempat berbumbung je...







tibe2 nampak jambatan Pulau Pinang... huhuhu... hahahah.. teringat esaimen aku time tu.. ada kaitan ngan pulau pinang... hahahah...

nilah abg tu... huhuhu... ke sana kemari dengan dia je zarina ni.. haish... kesian dia... tapi xpa.. pahala kan... hahahahahah...


tibe kat trafic light... ada lak dua orang minah ni lalu kat depan keta.. aku apa lagi.. snap jelah.. tapi malangnya dapat snap dari belakang je... huhuhu... xsengaja gurl... sowi!



jeng2... dah sampai... katne aku g nie???tekalah...

 nak tau ker??? tengok video nie k...

dah tau dah??? hahahah.. sendiri mau ingat lah..

dah tibe masanya aku nak round2 then ambik gambar...











time2 pusing2 tu... ada lak jumpa dua tiga benda nie.. aku pun apa lagi... rakam lah... huhuhuhu




baru aku tahu rupanya kat Malaysia nie ada gak tempat macam nie kan... apa??? suka hati aku lah baru tahu kan... at least aku dah tengok ngan mata aku sendiri... ko dah tengok ka?? hahahahah
aku marah ngan sapa nie???



yang bestnya ada lak persembahan ni... huhu... aku pun layan jelah... then rakam apa yang patut...

dalam aku ting tong jalan2 nie... terlintas lak di pikiran nak tengok wayang... hahahaha... wayang apa??? the green hornet... hahahah!!! aku nak pecah perut je tengok citer tu... first time tengok dalam  3D... huhuhu... rasa macam puas gaklah... sebab nampak lain dari biasa kan... sorylah kalau aku sedikit jakun... tapi memang xpernah sebelum nie... huhuhu... korang janganlah plak mau mengata n mgutuk aku lak... masing2 ada tahap perkembangannya kan.. huhuhu... 

dah pukul 9....!!!
kirotang pun balik semula ke UKM... sebelum sampai tu... semua perut rasa lapar.. so, berhenti makanlah kejap... kat mana entah... janji aku melantak nasi... dah lapar sangat!!!!


lapar sangat ke zarina oit!!!!




hah!!! xlarat nak cerita detail2... penat... tapi xbleh tido lak... huhuhu... ok.. dah pukul 3.33 pagi... sampai sini dulu k... jumpa lagi di entry akan datang... 


SAYA SAYANG DIRI SAYA!!!



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...