Konco-konco

Khamis, 27 Januari 2011

clash dah.... dan selamat tinggal awak

herm... hari ni aku nak citer pasal banyak benda yang berlaku dalam kehidupan harian ku... hahaha... suka hati akulah nak citer pun sebab belok aku... aku xpernah wajibkan korang baca belok aku pon.. kalau nak baca, baca jelah... kalau xnak... aku xpaksa.... nanti ada plak yang nak ngata n mgutuk n hina n caci n maki aku lepas nie kan... dah jemu dah dengar makian dan hamunan semua orang... sabar jelah yang mampu... sebab dah jadi lumrah manusia... kalau putih tu... nampak sekilas pandang je.. tapi, bila ada bintik hitam... fokus je terus ke bintik tu... hahaha... teruskanlah macam tu kan... ahahahaha...


pagi tadi aku bangun agak awal jugaklah... dalam kul 10.20 pagi... bangun je capai enset...

HALO! TIMAH... KO KATNE?? HANTAR SURAT KE KOLEJ2... OK??

OK... 

nampak sangat aku komited kan... awal je bangun.. [awalker??] terus buat kerja kan... huhuhu.... lepas tu aku mandi segala bagai n apa lagi... g pejabat lah... sup sap sup sap.... bagi2 kerja then aku g kelas...

masuk je kelas! Lecturer buka je slide pertama... ngaaaaaaaaaaaaaaaap!!! ambik ko! bukaan mulut aku paling luas terlah ku lakukan.... aku pun xfaham... napa kalau kuliah je... automatik mata rasa berat... n mulut pun mula la nak hembus angin... hahahahaha... tapi bila dah habis je kuliah... mata kembali segar... siap gelak kuat2 lagi tu... aduyai... tapi xpelah... dah jadi kebiasaan kowt.. hahahaha... t aku try tuk kawal rasa mengantuk time kuliah k...

lepas je kelas pertama... sambung g kelas kedua... huhuhu.. agak happy gak masuk kelas tu sebab lecturer dia Timbalan Pengetua Kolej aku... kalau dari segi percakapan dia... macam orang utara je tengok... paling aku xbleh tahan bila dia panggil nama aku... EZAN...!!! aku nak gelak ada, nak nangis pun ada... nak je aku berdiri bagitau... DR, NAMA SAYA EJAN.. BUKAN EZAN... huhuhu... tapi lecture dia memang terbaik lah... sapa yang selama ni kata lecture dia xsporting n garang... memang penipu paling besar kat dunia ar... hahahaha....

habis je kuliah tu aku g makan ngan awek aku... MY NADIA... tapi belum sempat nak bermesra-mesraan... dapat Calling dari Fatimah....

EJAN! KO G JUMPA ORANG PALESTIN TU... pergh!!! suka hati ko fatimah!!! aku mana tahu nak speaking2 nie.. kang terkeluar bahasa arab aku kang... ko kata aku ni berlagak plak!!! hahahahaha....

lepas tu xsampai beberapa minit... [time ni aku tengah tunggu roti canai kosong yang aku order kat cafe pusan... tensen giler aku ngan tukang buatnya tu... muka masam giler nak buat roti.. nak keja ke tak dia tu... nak je aku tegur tadi.. tapi malas lah.. awek ada kat sebelah... cesh! xpe kalau sedap sangat! ni ya Allah... xmasak sangat!!!]

ada plak calling dr PMFSSK... EJAN! KO KATNE... MEETING KAT PMF SKRG... 

-AKU KAT PUSAN.. NAK MAKAN JAP.. LEPAS TU AKU NAK JUMPA ORANG PALESTIN.. THEN, BARU G MEETING.. OK??

-OK.. SHARP K!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aduh... rosak date aku ngan Nadia... time2 macam nielah korang nak bagi kerja... baru je aku duduk xsampai 1 minit... ada g kol... aduyai.... 

-EJAN, AKU XSEMPAT HANTAR SURAT KOLEJ2 TU.. AKU DAH SURUH IQBAL BAWA KERETA AKU... THEN, AMBIK KO G HANTAR SURAT2 TU...

-APA??.... HERM.. OK...

aku rasa macam nak menangis je... aku nak jerit kuat2 time tu... aku nak terjun bangunan... argh!!! aku tunggu budak Iqbal tu xsampai2 lak kat pusan... aku pun gagahkan diri aku tuk tinggalkan nadia...

-AWAK, SAYA PEGI DULU TAU.... JUMPA MALAM NIE... SAYA ADA KEJA..
-HERM....

kesian aku tengok dia... herm... nak wat camana awak... saya sayang awak sangat2... jumpa malam nie k... pastu, aku pun g kolej2 tergesa2... ada 4 kolej dalam masa 10 minit je... aduyai... aku berlari dari pusan ke Kolej... hahahaha... rasa macam budak2 je time tu... tapi aku wat bodoh je... hahahaha... sabar ejan...

sup sap sup sap... bunyi lagi calling aku!!! argh!!! KTDI FARAHEN... akak xdapat faks tu... dapat kertas kosong je... la.. rupanya faks selama nie salah... kena pusing belakanglah muka depan kertas nak faks tu!!! aku pun g kolej then faks benda tu semula.. pastu, jam lak!!! faks lagi sekali... then, masa pejabat dah habis.. argh! lagi tensen... sambung esok jelah...

aku pun longlai je balik bilik pastu... sampai bilik... ALAMAK!!! MEETING FSSK!!! aku terlupa sangat2... siyes aku lupa!!! sory k... aku pon post kat fb... tag fssk minta maaf.... aku siyes terlupa sangat2!!! memang dah niat nak pegi... tapi xpelah.. kalau niat pun kan dah pahala...

jam dah pukul 6.45pm... Alamak!!! Nadia nak balik kelantan dah kul 7pm nie... melompat aku! mandi n solat asar... Ya Allah.. solat asar pun lewat... rayzan... rayzan... 

Jam 7pm... lepas solat terus keluar naik teksi g hentian kajang.... awak... saya ada nie di samping awak... huhuhu...



Ah!! terlupa.... lepas dari pejabat tadi... jumpa arami.... arami kata... field work tunda... sebab ombak kuat... aku rasa macam nak bunuh diri je time tu... aduyai... aku nak stay mana ni.. actually aku dah rancang dah lepas field work 28jan-1feb... 1 feb nak g rumah afdhal... sebab kan field work kat pulau kapas... so, nak singgahlah kat umah afdhal... tapi semua tu musnah!!! hahaha... aku nak stay mana cuti nie... nak balik sabah ke??? ko ingat tiket balik sabah tu boleh beli macam kat kedai runcit tu!!! hahahaha... sabar je aku..

sambung balik pasal nadia... hantar nadia.. makan n sembang2 jap... awak... awak dah nak balik kan.. kita berpisah lagi...

-AWAK NAK BALIK MANA NIE??
-SAYA XTAU LAGI NI AWAK...
-UMI TANYA SAYA, AWAK NAK IKUT KE TAK...
-HERM..
-BILA NAK G KELANTAN?
-MUNGKIN 2 FEB KOT... SAYA NAK SIAPKAN ASSIGNMENT SAYA...
-OK...

jadi... herm...pastu jumpa plak budak geografi kat hentian kajang tu... 

dia tanya aku lak...

-FIELD WORK diTUNDA KAN...
-Yup..
-TUNDA KE 17-21 FEB

terdiam aku dibuatnya!!! 17-21 FEB???!!!! aduyai!!!!

clash Fessat...!!!! Fessat 16-20 Feb!!! 

so!!??? aku dah xtau nak wat macamana???!!!

p/s: aku tensen dibuatnya....


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...