Konco-konco

Khamis, 30 Disember 2010

maafkan aku... terima kasih semua...

Sejak Isyak tadi aku rasa macam xsedap hati jak dengan apa yang berlaku di sekeliling aku... Ntahlah... Seolah-olah macam akan berlaku sesuatu yang aku takutkan... Herm... Sampaikan aku xde perasaan pun tentang Piala Suzuki: Indonesia lawan Malaysia... Man ajak aku pegi tengok bola pun aku xmau ikut... Sorry lah man... bukan aku saja xmau ikut ngan ko... Tapi banyak benda yang aku fikirkan... Fikiran aku melayang-layang macam tu je...

Siang tadi kesian kat Nadia... Takde masa nak layan dia time break lunch tadi... Dia g makan ngan Huda n Zarina.. Aku lak terpaksa g settlekan kerja-kerja yang masih tertangguh lagi... Sory awak... tapi benda ni penting... Tapi, sekurang-kurangnya, aku dapat gak dating ngan dia walaupun dalam kelas yang dipenuhi dengan student. dalam masa yang singkat itulah aku sempat borak kosong ngan dia... Sory lagi awak... saya xdapat berikan tumpuan pada awak seperti pasangan kekasih yang lain...

Malam ni aku buat meeting tergempar untuk bincangkan kekangan yang dihadapi untuk sebuah program yang aku lead... Herm, agak berat jugak benda nie... tapi nak wat macamana? Benda dah mula, kita kena tamatkan seperti yang dikehendakilah... Malam ni memang aku tensen giler sebab ada sumthing yang masih xsettle walaupun benda nak jadi dah esok... Aku kesian tengok anak-anak buah aku... mesti selama ni mereka tertekan dengan sikap aku kan... Aku dah cuba yang terbaik untuk korang semua... Tapi bagi aku, kalau aku xbuat macam tu korang seperti sambil lewa nak buat semua benda... 

Aku sebenarnya nak semua kerja kita settle cepat supaya bila dah dekat-dekat program, kita dah senang-lenang je... Tinggal top up sikit-sikit je lagi. Tapi, nampaknya ia xmenjadi... akhirnya dah sampai hujung-hujung macam nie pun still ada g yang sepatutnya dah settle, masih lagi terbengkalai...

Farah: Aku selalu je xsefahaman dengan dia. Kami selalu bercanggah pendapat. Tapi, selalunya aku akan menang... Hahahaha... Kadang-kadang dia jugak akan menang... Farah, aku nak gtau ko... Jangan berlembut sangat dengan anak-anak buah sebab nanti semua lemau. Kita kena tegas kalau bagi arahan... bukan sebab kita nak orang takut, tapi nak bagi ajar mereka sedar dengan tanggungjawab yang mereka harus laksanakan. Kadang-kadang, meeting selalu nak habis cepat sedangkan benda banyak lagi nak buat... bukan kita nak push dorang buat kerja... kita nak latih... sebab bila kita biarkan mereka xbuat, kita yang akan cover semua... so, memang payahlah macam tu... itulah pengalaman aku dalam program kali ni farah...

Jason: Kadang-kadang kelakar jugak tengok ko ni... Huhuhu.. aku ingat lagi ko datang meeting guna baju tido... Time tu aku mau marah pun ada, mau ketawa pun ada... hahaha... Jason, ko kena lebih alert ngan tugas ko... Jangan biar orang pandang rendah dan perlekehkan kita sebab benda tu akan bagi tekanan kepada kita sendiri... Harap-harap lepas malam ni, aku ada tegur dan marah ko malam ni, ko dapat study perjalanan program sepanjang perkampungan kita nanti... sebenarnya ko boleh... cuma ko xyakin dengan diri ko sendiri... Gud Luck Jason! 

Nasuha: Nasuha... aku xtau nak komen apa dengan ko... sebab ko taip2 surat je... hahahaha....

Raudah: Ko pun aku xtau nak kata apa?? Arh! Jangan songlap duit k...

Masha: Malam meeting sebelum ni aku nampak masha bengang sikit dengan aku sebab aku tegur dengan nanda tinggi tentang program yang xteratur lagi... aku tegur tentang perasmi dalam tentatif... Istilah2 dalam tentatif tu dan kelancaran program... Tapi, masha nie jenis cool je...

Liyana: Liyana, kenapa lah ko ni agak blurrr... selalu ja aku buli... aku suka bila ko hadir dalam hidupku sehari-hari.. maksud aku kalau kita terserempaklah kat mana2 atau dalam meeting.. Mesti aku gembira dan terhibur....

Syibli: Syibli... Sory, tadi aku ambik tugas ko briefing... aku saja ambik sebab aku tengok ko takde persediaan untuk bagi briefing tadi... Aku harap2 ko dapat handle disiplin peserta sepanjang kita berada di sana nanti... Apapun, aku kena buat baik ngan ko sebab adik ko cantik...

Arami: Arami, aku minta ampun banyak2 untuk malam ni dan peristiwa hari tu... malam ni aku terpaksa push ko... sory sangat2.. aku minta maaf dari atas sampai bawah... Aku nampak muka ko tadi macam bengang ngan aku je... aku sebenarnya xmau kita gaduh sebab program ni... mesti xbest kan kalau benda tu berlaku kan... sory arami... Apapun, aku sentiasa respek ko biarpun kadang-kadang dalam meeting tu aku marah... Sebenarnya mie, kita kena bezakan masa untuk buat kerja dengan masa untuk kawan-kawan... Harap-harap ko berjaya kendalikan pa sistem kat dewan orang ramai nanti k... 

Yani: Yani, pastikan barang-barang cukup!! Sejak aku lantik ko jadi Pengarah Peralatn, aku nampak ko buat dengan sungguh2... gud job!!

Afidah: Afidah pun selalu je buat keja yang bukan keja dia... kesian kat afidah... Tapi afidah nie jenis yang terima dan buat je... 

Hadi: Hadi, hang kuat main sebenarnya... Hang xdapat bezakan gurau dengan serius... Time kita buat keja, kena serius dan buat dengan sebaik mungkin.. kalau kita lepak, buat cara lepak... respek ketua dalam meeting.. luar meeting tu lain cerita... kena biasakan dari sekarang sebab bila hang keja kerajaan nanti atau syarikat2 swasta... banyak meeting akan hang lalui... satu g, kurangkan cakap, tingkatkan produktiviti!!!

Hani: OK!

Amanina: Kesian aman... sampai ari ni buku cenderamata xsettle g... sebab ada benda yang xsiap g dalam buku cenderamata tu...

Syafiq: Manusia paling aku respek dan kesian sekali dalam program ni ialah syafiq... dia yang datang awal time nak g meeting kat trolak kali pertama ari tu... sejak sem lepas lagi dia dah buat keja... tadi dia macam bengang ngan aku sebab aku suh buat keja lagi tadi... memang dialah banyak keja... sebenarnya, dia ibarat ayam tambatan lah dapat program ni.. terima kasih syafiq!!!

kepada yang lain2... semua dah baut yang terbaik untuk program ni... sory kalau aku ada terkasar bahasa atau termarah atau tertinggi suara kan...aku minta ampun sangat2... terima kasih semua!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...